Style Sampler

Layout Style

Patterns for Boxed Mode

Backgrounds for Boxed Mode

+40 (0)256 242 279

beauty_centertm@yahoo.com

Luni - vineri 7:00-22:00
Sambata 10:00 - 20:00
Duminica 11:00-17:00

Str. Iancu Flondor 12-14, TIMISOARA

ACTIVITATI COPII

  • Home  
  • ACTIVITATI COPII

INOT PENTRU COPII

Inotul este unul din cele mai deosebite sporturi, deoarece nu prezinta restrictiile tipice majoritatii sporturilor. Inotul este, de asemenea, unul dintre cele mai sanatoase sporturi, datorita conditiilor speciale pe care le presupune: pozitia orizontala a corpului, atat sprijinul mobil cat si factorul de franare constituit de apa, presiunea ridicata care solicita mai intens miscarile respiratorii. In timpul inotului, presiunea exercitata de apa asupra corpului determina plamanii si inima sa depuna mai mult efort pentru a functiona normal. Cel mai mare avantaj al inotului este ca muschii si articulatiile lucreaza fara a fi nevoite sa suporte vreo greutate. Astfel, peste doua treimi din intreaga suprafata musculara se dezvolta fara ca articulatiile sa aiba de suferit. Mai mult, ligamentele se intaresc si-si dezvolta flexibilitatea. Muschi dezvoltati si ligamente puternice inseamna o postura corporala corecta si un aspect fizic mult imbunatatit.
 
Inotul este cea mai complexa activitate fizica recomandata copiilor, pentru ca pune în miscare toate grupele musculare”. Miscarea în apa este o metoda excelenta de calire a organismului copiilor. Astfel, copiii care practica înotul racesc mai rar decat copiii sedentari. De asemenea, înotul ajuta la dezvoltarea încrederii în sine, mai ales în cazul copiilor care îsi înving teama de apa. Tot înotul le stimuleaza copiilor mofturosi pofta de mîncare, iar celor agitati le ofera un somn linistit.
 

DANS MODERN

Dansul este o buna modalitate de efort fizic, care ajuta la o buna dezvoltare armonioasa, dar avantajele unui efort organizat constau in progrese atat pe plan social cat si psihologic.
 
La o astfel de ora copilul va invata sa se exprime prin miscari dand frau liber imaginatiei. Poate fi o ‘’calatorie initiatica’’ spre autodescoperire.
 
La aceasta ora copilul va invata sa interactioneze cu cei din jur, va invata sa urmeze indicatiile, sa se deplaseze, sa formeze anumite formatii, sa se orienteze in spatiu, dar invata si sa isi insuseasca anumite trasaturi de caracter, cum ar fii: disciplina, corectitudinea, respectul, responsabilitatea, spiritual de echipa, etc. Efectele unor astfel de cursuri se vor simti toata viata.
 
Beneficiile sunt numeroase: dezvoltarea indemanarii, echilibrului, coordonarii, flexibilitatea, atentia distributive, tinuta, creatia si imaginatia.
 
Se invata cat mai multe miscari, iar mai tarziu vor invata coregrafii care cu ajutorul muzicii vor forma anumite dansuri. Vor invata multe genuri de dans: rumba, salsa, rock n roll, polka, latino, tiganesc, hip-hop, cha-cha si alte dansuri cu teme: dansul ratustii, etc.
 
Aceasta ora este foarte indicata si pentru dezvoltarea ‘’urechii muzicale’’. Muzica pe care o vor asculta la ore va fii pe placul lor, actionand astfel pozitiv asupra copilului. Ea ajuta la dezvoltarea imaginatiei copilului avand efecte pozitive atat asupra organismului cat si psihicului.
 
Cursurile noastre de dans modern sunt tinute de Delia Mican, fosta gimnasta de performanta cu numeroase titluri nationale si dansatoare si acrobata la Friedrichstadt Palast din Berlin.
 
La cursurile organizate de noi nu se urmareste pregatirea copiilor pentru participarea la competitiile de dans sportiv, ideea noastra fiind dezvoltarea copilului cu ajutorul dansului intr-un mod armonios, echilibrat si folositor pentru mai tarziu in viata. Copiii beneficiaza de toata atentia instructorului prin prisma numarului mic de copii in grupa si prin sistemul de lucru organizat in cinci module de diferite grade de dificultate, fiecare modul fiind format din 18 sedinte.
 
La Beauty Center cursurile de inot sunt tinute de Alexandra Gorgan, Raluca Badescu si Ianos Gilly foste inotatoare de performanta cu numeroase titluri nationale, in prezent instructoare de inot, absolvente ale Facultatii de Educatie fizica si sport.
 
Cursurile sunt structurate in module de 24 de sedinte, pe grupe de varsta si grad de pregatire.
 
La grupele de incepatori cu varste cuprinse intre 3-5 ani, in primul modul copiii se acomodeaza cu apa invata respiratia subacvatica si eventual procedeul spate.
La grupele de incepatori cu varste cuprinse intre 6-14 ani, in primul modul copiii invata respiratia subacvatica, procedeul spate si o parte eventual procedeul craul.
La grupele de intermediari 3-5 ani se perfectioneaza stilul spate si se invata craul.
La grupele de intermediari 6-14 ani se perfectioneaza stilutile spate si craul si se invata picioare, fluture si picioare bras.
La grupele de avansati 3-5 ani, in funtie de capacitatile fiecarui copil se poate trece la acomodarea cu celelalte doua stiluri: bras si fluture, stiluri care necesita si o dezvoltare a musculaturii si coordonarii la un nivel pe care copiii la acea varsta nu o au.
La grupele de avansati 6-14 ani, in functie de capacitatile fiecarui copil se perfectioneaza tote cele patru stiluri, se invata intoarceri si starturi.
 
De acum se vine la inot pentru intretinere si dezvoltare armonioasa a copilului !!!
Echipament obligatoriu: casca, ochelari, slapi, halat de baie.