Style Sampler

Layout Style

Patterns for Boxed Mode

Backgrounds for Boxed Mode

+40 (0)256 242 279

beauty_centertm@yahoo.com

Luni - vineri 7:00-22:00
Sambata 10:00 - 20:00
Duminica 11:00-17:00

Str. Iancu Flondor 12-14, TIMISOARA

AQUAGYM

AQUAGYM

Aquagym este un sport care imbina exercitiile fizice si placerea fara efort! Este un tip de gimnastica care se pratcica in apa, cel mai adesea in piscina. Ea reprezinta o metoda foarte buna de a face fitness protejand tendoanele si articulatiile, datorita apei care amortizeaza socurile.

Aquagym lucreaza toate partile corpului (fese, coapse, solduri, abdomen, brate) si actioneaza asupra circulatiei venoase si limfatice, ceea ce permite o mai buna oxigenare a tesutului muscular, factor esential în procesul de slabire. Apa exercita asupra corpului o presiune de aproape 800 de ori superioara presiunii pe care o exercita aerul, astfel ca la fiecare miscare, apa are un efect de masaj, având ca finalitate ameliorarea circulatiei sanguine, limfatice si a celulitei. Incercati cateva exercitii si va veti convinge!

Care sunt avantajele aquagym-ului?

Avantajele pe care le are aquagym-ul fata de gimnastica aerobica si fitness constau in faptul ca acest tip de activitate poate fi practicata de toate persoanele, indiferent de conditia lor fizica si ca efectele unei sedinte de gimnastica in apa sunt mult mai benefice. O jumatate de ora de aquagym echivaleaza cu 1 ora si 30 de minute de gimnastica in sala, timp in care se consuma in jur de 600 de calorii.
 
Te ajuta sa slabesti si mai ales iti modeleaza corpul fara riscul de a-ti creste mult masa musculara, cum se intampla adeseori in cazul exercitiilor la sala. Dupa o clasa de gimnastica in apa, muschii sunt mai puternici iar fizicul mai suplu.
Masajul apei este resimtit pe tot corpul. In timp ce faci gimnastica in apa, presiunea acesteia are un efect benefic asupra tesutului adipos si te ajuta sa combati cu adevarat eficace, celulita. Asta faca ca aquagym-ul sa fie extreme de iubit de catre doamne.

 

 

aquagym

Un alt merit este rolul benefic pe care apa il are asupra circulatiei sanguine si limfatice, combatand in mod eficient senzatia de “greutate in picioare”, varicele si retentia de lichide.
 
Pentru a practica acest tip de gimnastica, nu este necesar sa stii sa inoti. Cursurile de aquagym se tin in special in piscine unde picioarele ating fundul bazinului iar apa iti ajunge pana la piept, cu ajutorul unor accesorii care te ajuta sa “plutesti”.

Efectele aquagym-ului?

Miscarea si apa, combinate intr-un mod inteligent si placut, pot ajuta in ameliorarea artrozei, spondilozei cervicale, lombare si dorsale, durerilor post si pre-operatorii, reumatismului degenerativ si a circulatiei sanguine.
 
In plus, aquagym-ul modeleaza frumos corpul deoarece, prin rezistenta apei, se produce un hidromasaj cu efect stimulativ de dizlocare a masei celulare adipoase. Ca orice alt sport, gimnastica in apa este o activitate care relaxeaza si creeaza capacitatea de adaptare la situatiile imprevizibile.